Seydişehir Devlet Hastanesi Madde bağımlılığı ve zararları konulu konferans düzenledi.
Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlğe Belediye Başkanı , Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Koca, Hastane Müdürleri ve çalışanları ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal marşının ardından başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Hastane Başhekim yardımcısı Yunus Açıkgöz yaptı.
Madde bağımlılığı ve zararları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başhekim Yardımcısı Yunus Açıkgöz; Seydişehir Devlet hastanesi olarak, hastanede hastalara sağlık hizmeti sunmamızın yanında, sosyal hayatta da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına topluma faydalı olacak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Geçtiğimiz Mart ayında 500 fidan dikimi gerçekleştirmemizin yanında, sık sık kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde organ bağışı için stand kurmayı amaçlıyoruz. Köy okullarına sık sık gidip el hijyeni eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Başlangıç olarak baktığımızda buna benzer programlarla üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz"dedi.
Hastane yöneticilerine hazırladıkları program için teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; İnsanı ayıran özellik akıldır. Akıl olmadığı zaman diğer canlılardan farkımız kalmaz, bu nedenle aklımızı giderici hiçbir şey faydalı olamaz. Bizleri en iyi yaratıcımız tanır, İnsan vücudu için zararlı olan her şey yaratıcı tarafından yasaklanmıştır. Dinen yasaklanmıştır haramdır, yasalarla da yasaklanmıştır.Bazı şeylerin tecrübesi olmaz ölüm gibi, alkol gibi, uyuşturucu gibi, o yoldan dönmek çok zordur o yüzden hiç girmemektir önemli olan"şeklinde konuştu.
Sosyal Rehabilitasyon Derneği (Rehader) Bağımlılık psikolojisi Uzmanı Muhammet Arıkan Ağustos 2013 yılında Konya’da kurulan derneklerinin Amatem (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) sonrası madde bağımlılarının rehabilitasyonuna destek olmak için gönüllü olduklarını ve bu yola hiç başlamadan insanları uyarmayı ve kurtarmayı kendilerine misyon edindiklerini söyledi;
Arıkan; salonda bulunan öğrencilerle ikili ve çoğul canlandırmalarla uyuşturucunun zararlı etkileri anlatırken insanların uyuşturucu neden ihtiyaç duygununu aktardı.
Rehader Başkanı Erkan Aslan; anlatılan ve aktarılanların maalesef güzel şeyler olmadığını bu tarz sıkıntılar yaşayanlardan kendilerine örnek alırlarsa güzel bir hayat yaşayacaklarını belirtti. Konya’nın son 15 yılda din ve ibadet ile ön planda iken nasıl tuzaklarla uyuşturucu ile anılan bir yerleşim yerlerinin arasına girdiğini, tarihsel örnekler ile anlattı.
Ülkemizde uyuşturucu tedavilerinde sadece yüzde 6-7 civarında başarı sağlandığını kaydeden Aslan;bizlere başvuran her yüz kişiden doksandan fazlası uyuşturucu illetine geri dönüyor. Bu yüzden bunu merak dahi etmeyin elinizi verseniz kolunuzu kurtaramazsınız. Bugün ülkemizde bir çok yuvanın bu yüzden yıkıldığını biliyoruz. Uyuşturucu yüzünden annesinden bağımlı olarak doğan bir çok çocuğumuz uyuşturucu krizine giriyor. Bu günlerde kendimize dikkat etmeliyiz ve bir kereden bir şey olmaz sözüne inanmamalıyız. Bir kereden çok şey olur "dedi.
Devlet ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi üstlendiklerini belirten Aslan; madde bağımlılığı elle gösterilecek ailelerin çocuklarını bile torbacı yapabilecek kadar alçaltır. Her hafta salı günü kendimize ait binada toplantılar yapıp gençlerimizi bu illetten nasıl kurtarabiliriz sorusunu kendimize soruyoruz. Ama sonuç ortada .Gençler buna hiç bulaşmayın" diyerek sözlerini tamamladı.